Žoambo Žoet workestrao
O IZVAJALCU

Žoambo Žoet Workestrao so zasedba, ki ji na domačem dvorišču (pa i šire) ni para in ki nikoli ne daje občutka, da bi se ji kam mudilo. Toda če si ogledamo njeno biografijo, vidimo, da je do svoje polnoletnosti pravzaprav dosegla marsikaj, kar drugim, na videz ambicioznejšim bendom ne uspe nikoli. Konec koncev je že lep čas na čelu domačega avant-rocka.
Četudi bi jih težko imeli za hiperaktivne, »Žoamboti« vzdržujejo diskografsko in koncertno kontinuiteto, ki pozornemu poslušalcu jasno razkriva njihov razvoj od zgodnjih devetdesetih dalje. 
Hkrati so Žoambo Žoet Workestrao tisti bend, ki verjetno najbolje med vsemi domačimi zasedbami pozna klube »od Londona do Zrenjanina« in »od Kopra do Murske Sobote«.

 

Ivo Poderžaj (bas, vokal), Gregor Belušič (kitara, vokal) in Marjan Stanić (bobni) se na domač teren vračajo dve leti po promociji plošče Lahko je s polno ritjo celibati. Sodeč po nedavno odigranem koncertu v Kinu Šiška se za njihovo koncertno kondicijo ni bati, prav tako pa jih tudi inspiracija ni pustila na cedilu, saj se nameravajo še pred poletjem zapreti v studio in posneti material za svoj šesti album.

 

 

Polona Poberžnik 

Izbrana diskografija:
~ Kabelski kresovi, MC (FV, 1994)

~ Druga liga, kompilacija (ZPSV, 1995)

~ Laibach-Tiranha, split cd (ZPSV, 1998)

~ Paket angažma (Domači posnjtki, 2000)

~ Svakoga dana u svakom pogledu sve manje nazadujem (Domači posnjtki,         2003/Manufracture 2004) ~

~ Življenje brez janeza/Das leben ohne anus/Life without anis (Manufracture, 2005) ~

~Cum Rectum Plenum Celibatare Facile Est/Lahko je s polno ritjo celibati, CD (ZKP RŠ/KUD Mreža, 2008)








Video by Vest.si: klik

Koncerti